top of page

Fri, 17 Sept

|

Falun NV

Skogskurs (fullbokad)

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Skogskurs (fullbokad)
Skogskurs (fullbokad)

Time & Location

17 Sept 2021, 18:40 – 19 Sept 2021, 16:00

Falun NV, LINDSBERG 10, 791 91 Falun, Sverige

About the event

Kursgården Lindsberg bjuder, i samarbete med Skydda skogen, in till en helgkurs om skogen och det moderna skogsbrukets skadliga effekter. Kursen är tänkt att ge en översiktlig bild utifrån flera olika aspekter.

Innehållet riktar sig i första hand till dig som relativt nyligen börjat förstå att det moderna skogsbruket, som det i princip har sett ut sedan mitten på 1900-talet, inte är hållbart. Kanske har du hört att EU riktat kritik mot bl.a. Sverige och Finland. Kanske har du ett engagemang lokalt, men vet inte riktigt vad och hur man kan göra. Kanske är du intresserad av att hitta dina argument för att kunna föra diskussionen vidare. Under helgen kommer det också att finnas utrymme för samtal i mindre grupper, för att möjliggöra att du kan få svar på just dina frågor och att få testa argument mot andra deltagare. Helgen avslutas med en exkursion där du, under ledning får se praktiska exempel på hur skogsbruket kan se ut, i både negativ och positiv mening.

Som föreläsare och kursledare finns Sebastian Kirppu, Erik Westholm, Lina Burnelius, Jon Andersson, Jan-Olof Hermansson m.fl.

Kursen startar med middag på fredagen kl 18 (kom gärna tidigare för inkvartering) och avslutas, i fält, på söndagen senast kl 15.

Kostnad för kursavgift samt mat och boende för hela helgen 

Enkelrum: 800 kr (begränsat antal) 

Dubbelrum: 700 kr (begränsat antal) 

Flerbäddsrum: 600 kr (begränsat antal) 

Ej övernattning: 500 kr (begränsat antal)

Anmälan sker till Lisa Olson via mail livochrorelse@gmail.com. Frågor besvaras av henne på samma mail. I anmälan ska framgå: 

Namn

Ankomsttid 

om du behöver hämtning vid tåg

Önskemål om boende

Personnummer (NBV behöver det för rapportering av närvaro till Folkbildningsrådet) 

och eventuell Specialkost. 

Sista anmälningsdag 20 aug.

Lindsbergs kursgård ligger en knapp mil nordväst om Falun och har under decennier varit en kursgård och mötesplats för bl.a. miljörörelsen i vid bemärkelse. Kursgårdens verksamhet har tre ledord som utgångspunkt, solidaritet, självtillit och resursbevarande. På Lindsberg serveras  växtbaserad kost.

Share this event

bottom of page