top of page

Fri, 06 May

|

Falun

Skogskurs

Kursgården Lindsberg bjuder, i samarbete med föreningen Skydda skogen, in till en helgkurs om skogen och det moderna skogsbrukets skadliga effekter. Kursen är tänkt att ge en översiktlig bild utifrån flera olika aspekter.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Skogskurs
Skogskurs

Time & Location

06 May 2022, 17:00 – 08 May 2022, 16:00

Falun, Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

About the event

Innehållet riktar sig i första hand till dig som relativt nyligen börjat förstå att det moderna skogsbruket, som det i princip har sett ut sedan mitten på 1900-talet, inte är hållbart. Kanske har du hört att EU riktat kritik mot bl.a. Sverige och Finland. Kanske har du ett engagemang lokalt, men vet inte riktigt vad och hur man kan göra. Kanske är du intresserad av att hitta dina argument för att kunna föra diskussionen vidare.

Under helgen kommer det också att finnas utrymme för samtal i mindre grupper, för att möjliggöra att du kan få svar på just dina frågor och att få testa argument mot andra deltagare. Helgen avslutas med en exkursion där du, under ledning får se praktiska exempel på hur skogsbruket kan se ut, i både negativ och positiv mening.

Som föreläsare och kursledare finns Sebastian Kirppu, Erik Westholm, Leif Öster, Sofia Berg och Lina Burnelius. Exkursionen leds av Sebastian Kirppu, Bo Karlstens m.fl.

Kursen startar med en introduktion av kursen, kursdeltagare och kursgården kl 17 och middag kl 18 (kom gärna tidigare för inkvartering) och avslutas, i fält, på söndagen senast kl 16.

Kostnad för kursen samt mat och boende för hela helgen: Enkelrum- 900 kr (begränsat antal) Dubbelrum- 800 kr (begränsat antal) Flerbäddsrum-700 kr (begränsat antal) Ej övernattning- 700 kr Anmälan sker på länken här:

https://forms.gle/4xbTWBMdxUDxAd2S9

Frågor besvaras av Lisa Olson via mejl: livochrorelse@gmail.com

Sista anmälningsdag 14 april. Lindsbergs kursgård ligger en knapp mil nordväst om Falun och har under decennier varit en kursgård och mötesplats för bl.a. miljörörelsen i vid bemärkelse. Kursgårdens verksamhet har tre ledord som utgångspunkt, solidaritet, självtillit och resursbevarande. På Lindsberg serveras alltid vegetarisk kost, med veganska inslag.

Share this event

bottom of page