top of page

Fri, 22 Sept

|

Kursgården Lindsberg

Skogsinventeringskurs - fördjupning

Anmäl dig via länken i "om evenemanget"!

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Skogsinventeringskurs - fördjupning
Skogsinventeringskurs - fördjupning

Time & Location

22 Sept 2023, 16:00 – 24 Sept 2023, 15:00

Kursgården Lindsberg, Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sweden

About the event

Lindsbergs kursgård och Skydda skogen erbjuder en helgkurs som innehåller mycket praktik och vistelse ute i olika skogar, tillsammans med erfarna inventerare. Helgen är tänkt att vara en fördjupning kring inventering och artkunskap, och vänder sig därför i första hand till dig som har en viss vana av inventering och/eller en hyfsad god artkunskap kring de vanligare arterna i skogsmiljö. Helgen inleds på fredag kväll med introduktion. Både lördag och söndag kommer att vara ute i fält.

Preliminärt program FREDAG: Samling kl 16-17 med introduktion/presentation och middag kl 18. Föreläsning med bilder på arter och miljöer samt genomgång av hur man kan lägga upp en inventeringsrapport/klagomål till bolag och deras certifierare.

LÖRDAG: Frukost och sen fältdag med artkunskap och naturvärdesbedömning av skog och genomgång av substrat, som är viktiga att lägga tid på att leta arter på. Lunch i fält, och fortsatt fältdag. Middag på Lindsbergs kursgård och samkväm på kvällen.

SÖNDAG: Frukost och sen fortsatt artkunskap, naturmiljö och substrat i fält på f m. Lunch ute och fortsatt arbete i fält. Vi avrundar och sammanfattar helgen med en fika, avslut kl 16.

LEDARE: Sebastian Kirppu, Helena Björnström, Bo Karlstens m.fl. inventerare

PRIS: Kursen är ett samarbete med Skydda Skogen, som betalar en del av ordinarie avgiften. Det tillkommer en kostnad för resor under helgen, som betalas direkt till den som kör bilen. Vi samåker så långt det är möjligt. Enkelrum – 1200 kr (begränsat antal rum) Dubbelrum – 1050 kr (begränsat antal rum) Flerbäddsrum – 900 kr Ej övernattning – 900 kr

ANMÄLAN: https://forms.gle/QqFShsY3sQcbcgVL9

Share this event

bottom of page