top of page

Fri, 19 Apr

|

Kursgården Lindsberg

Kurs i Skogsjuridik

Hur kan lagar och förordningar användas för att skydda skog?

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Kurs i Skogsjuridik
Kurs i Skogsjuridik

Time & Location

19 Apr 2024, 17:00 – 21 Apr 2024, 16:00

Kursgården Lindsberg , Lindsberg 10, 791 91 Falun, Sverige

About the event

Skydda skogen och Kursgården Lindsberg, utanför Falun, bjuder in till en helgkurs om de olika regelverk som styr skogsbruket. Kursen riktar sig till skogsgrupper i landet som är aktiva i arbetet med att skydda skogar med höga naturvärden. Kursen ämnar ge deltagarna en bra bild av de direktiv, lagar, förordningar samt certifieringssystem som reglerar hur skogsbruk ska bedrivas och hur ansvaret för det ser ut.

Kursen kommer att ge handfasta råd om vad man bör tänka på i kontakter med myndigheter och domstolar.

Det är viktigt att du som deltagare i kursen antingen redan har en del erfarenhet inom ämnet eller är väldigt sugen på att lära dig hur man gör. Avsikten med kursen är att fler ska kunna agera aktivt i de här frågorna.

Ledare på kursen är Nils Hydén, kemist och biolog. Han har arbetat 32 år med miljölagstiftning varav 18 år som nationell miljöbrottsexpert inom Polisen. Nils är expert i Artdatabankens rödlistekommitte för fjärilar sedan 25 år, arbetar nu med Rödlista 2025. Författare Nationalnyckeln, författare Åtgärdsprogram för hotade arter Trolldruvemätare.

Vi förbehåller oss rätten att fördela platser på ett sådant sätt att medlemmar från många olika skogsgrupper kan beredas platser på kursen.

Kursavgift: 1000-1200 kr beroende på rumstyp. Ej logi kostar 1000 kr. Alla priser är inkl helpension.

Frågor: kan ställas till Lisa Olson på livochrorelse@gmail.com

Anmäl dig genom att fylla i formuläret

https://forms.gle/XHTSBN7wtHSvJvUa7

Share this event

bottom of page